Auto demontage

Modern en milieuvriendelijk autodemontagebedrijf

Demontage van afgekeurde wagens en sloopauto’s

Van Rijn & Co BV beschikt over een moderne en milieuvriendelijke demontagestraat waarin sloopauto’s worden gedemonteerd. Zodra de auto bij een demontagebedrijf binnen komt gaan we er meteen mee aan de slag. Veel onderdelen aan een auto, zoals een dynamo, koplampen, versnellingsbak en startmotor zijn na reiniging en eventuele revisie geschikt voor hergebruik. Deze worden bij het demontagebedrijf opgeslagen en verkocht.

Daarna verwijdert de monteur diverse materialen die geschikt zijn voor recycling. Dit zijn o.a. de banden, accu en alle vloeistoffen waaronder brandstof en koelvloeistof. Mocht uw auto airconditioning hebben, dan wordt het koudemiddel hiervan onder druk verwijdert via een gesloten afzuigsysteem. Gespecialiseerde recyclingbedrijven verzamelen al deze materialen in en verwerken ze tot grondstoffen voor nieuwe producten. Het kale wrak gaat tot slot naar het shredderbedrijf.

Erkend RDW demontagebedrijf

Modern en milieuvriendelijke demontagestraat

Gecertificeerd met 3 KZD sterren

98,4% van uw afgedankte auto wordt hergebruikt

Video: Wat gebeurt er bij het autodemontagebedrijf?

Hoe milieuvriendelijk verloopt het demontageproces?

Tegenwoordig worden schadeauto’s zeer milieuvriendelijk gesloopt. Men spreekt dan ook eigenlijk niet meer van slopen maar demonteren. Het is al lang niet meer zo dat de oude wrakken liggen weg te rotten en olie weg lekt op schimmige modderige achteraf terreinen. De oude sloopbedrijven zijn uitgegroeid tot een moderne demontagebedrijven, waar de vloeistoffen netjes worden afgevoerd en bruikbare onderdelen worden doorverkocht.

Wat over blijft gaat naar shredderbedrijven. De restmaterialen van het shredderbedrijf komen weer in de PST-fabriek van ARN in Tiel terecht. Hier worden nog bruikbare grondstoffen onttrokken uit het restmateriaal middels een indrukwekkende grote machine. Op deze manier werd in 2018 maar liefst 98,4% van alle afgedankte auto’s hergebruikt. Zo krijgt ook uw sloopauto weer een tweede leven.

Video: Meer dan 98% van een auto duurzaam gerecycled, hoe doen we dat?

Van Rijn & Co BV is als Bergingsbedrijf en Auto-demontagebedrijf Erkend, Gecertificeerd en Aangesloten bij de benodigde belangenorganisaties waaronder:

Erkend Bergingsbedrijf

Erkend RDW Auto-demontagebedrijf

3-Sterren KZD Certificering

ARN autorecycling

STIBA bedrijf

Meer Services

Schadeauto’s

Bij Van Rijn & Co vindt u schadeauto’s van vele merken en uiteenlopende bouwjaren voor de scherpste prijzen. Wacht niet te lang want WEG = WEG!

Auto onderdelen

Bespaar honderden euro op uw volgende reparatie of renovatie met onze streng gecontroleerde en geclassificeerde auto onderdelen.

Scooter onderdelen

Met ruim 200 demontage brommers en scooters is er altijd wel een onderdeel te vinden dat bij uw scooter of brommer past.

Verkoop Balie

Kom gezellig eens aan bij onze Verkoop balie. In ons 35.000 m2 grote magazijn vindt u ongetwijfeld het onderdeel dat u zoekt. We helpen u graag met uw zoektocht!

Full Service Autoschade Shop

Tevredenheid gegarandeerd